Hypotheekadvies

Voor het kopen van een huis heb je doorgaans een hypotheek nodig. Het is een grote geldlening die uiteindelijk tientallen jaren deel uit gaat maken van je maandlasten. Een foute beslissing op dat vlak, zou je dan ook flink wat extra geld kunnen gaan kosten gedurende de looptijd. Je zou dit kunnen voorkomen door een expert te benaderen voor een hypotheekadvies. Samen met deze adviseur neem je de mogelijkheden door op het gebied van afsluiten of oversluiten van een hypotheek.

Hypotheekadvies is niet meer gratis

Tot 2013 konden consumenten gratis hypotheekadvies krijgen. De adviseurs ontvingen in dat geval een provisie van de hypotheekverstrekkers over elke hypotheek die ze afsloten. Een constructie die er lang niet altijd voor zorgde dat woningkopers ook daadwerkelijk de hypotheek aangeboden kregen die het beste bij hen paste en het voordeligst voor hen uitpakte. Om de markt transparanter te maken heeft de Nederlandse overheid deze methode van gratis adviseren inmiddels verboden. Sinds 2013 moet je als consument dan ook een hypotheekadviseur betalen als je door hem of haar geadviseerd wilt worden.

Is een hypotheekadviseur echt noodzakelijk?

Heb je altijd de hulp van zo’n adviseur nodig om de beste hypotheek voor je af te kunnen sluiten? Wij van Hypotheek.net zijn van mening dat dat niet altijd het geval is. Om die stelling te kunnen begrijpen, gaan we nog eenmaal terug naar 2013. Tot 1 januari van dat jaar was het mogelijk om via je belastingaangifte hypotheekrenteaftrek te krijgen op vrijwel alle mogelijke hypotheekconstructies. Kredietverstrekkers hadden in de voorgaande jaren een waaier aan verschillende mogelijkheden gecreëerd, waarbij de consument optimaal kon profiteren van belastingvoordelen, terwijl de maandlasten betrekkelijk laag bleven. Om de hypotheek uiteindelijk af te kunnen lossen, werden er vaak op risicovolle wijze gelden belegd op de wereldwijde effectenbeurzen. Voor het handelen in aandelen en obligaties is expertise nodig, die bij de doorsnee consument ontbreekt. Vanwege de complexiteit van al die verschillende hypotheekvormen was een goed hypotheekadvies in die periode dan ook eigenlijk onontbeerlijk.

Eenvoudige hypotheken voor starters

Ben je op dit moment een starter op de koopwoningenmarkt, dan is het niet verstandig om van een van de hierboven beschreven ingewikkelde hypotheekconstructies gebruik te maken. De overheid heeft namelijk bepaald dat per 1 januari 2013 de mogelijkheid tot hypotheekrenteaftrek op nieuw afgesloten hypotheken alleen nog geldt voor annuïteitshypotheken en lineaire hypotheken. In beide gevallen betreft het een zeer overzichtelijk leenproduct, waarbij het er heel eenvoudig op neerkomt dat je de lening en de daarbij behorende rente, zonder verdere poespas, in maandelijkse termijnen terugbetaalt.

Goedkoper zelf je hypotheek regelen

Volgens Hypotheek.net hoef je voor zo’n eenvoudige leenconstructie niet de expertise van een dure adviseur in te schakelen. De aanvraag voor je hypotheek kun je wat ons betreft ook helemaal zelfstandig afhandelen. Hierdoor is het mogelijk om een fikse kostenbesparing te realiseren. Voor het volledige traject van aanvragen tot afsluiten brengen we je namelijk een vast bedrag van slechts 650 euro in rekening. Het maakt daarbij niet uit hoe hoog het hypotheekbedrag is wat je aanvraagt. En wanneer blijkt dat je hypotheekaanvraag, ondanks alle zorgvuldigheid, toch wordt afgewezen, dan ontvang je die 650 euro per omgaande gewoon van ons retour.

Ondersteuning bij de hypotheekaanvraag

Ondanks het feit dat de hypotheken, die vandaag de dag worden aangeboden, een stuk eenvoudiger zijn, kunnen we begrijpen dat je opziet tegen het zelfstandig indienen van je hypotheekaanvraag, omdat je geen kennis van zaken hebt. Om het beste resultaat voor je te behalen, hebben we daarom onze dienstverlening op alle fronten geoptimaliseerd. Zo bevat deze website heel veel informatie over de zaken waar je tijdens de aanvraagprocedure rekening mee moet houden. Daarnaast hebben we online rekentools voor je paraat staan, waarmee je heel eenvoudig exact kunt berekenen wat de maandlasten van je hypotheek gaan worden en wat het maximale geldbedrag is wat je voor de aankoop van je woning kunt gaan lenen. Stuit je tijdens de aanvraagprocedure toch nog op iets wat je niet helemaal begrijpt, dan kun je via ons gratis telefoonnummer contact opnemen met de helpdesk. Kortom een combinatie van financieel voordeel behalen, door zoveel mogelijk zelf te doen, terwijl je gerust kunt zijn dat er altijd aanvullende expertise beschikbaar is als je die echt nodig blijkt te hebben.

Hypotheek zelf afsluiten   Gratis intakegesprek hypotheekadvsieur

Waarmee kunnen we je helpen?

Voordelen van Hypotheek.net

  • Zelf je hypotheek afsluiten
  • Voor slechts 650 euro
  • Bespaar op dure advieskosten
  • Niet gelukt? Geld terug!
  • Gemakkelijk en snel
  • Wanneer het jou uitkomt
  • 24/7 online beschikbaar
  • 100% onafhankelijk en betrouwbaar
  • Bel ons gratis 085-0284467