Hypotheek afsluiten

Voor de eerste keer een woning kopen of een andere woning kopen: het blijven spannende tijden. Om je nieuwe woning te financieren wil je waarschijnlijk ook een hypotheek afsluiten, maar waar begin je en wat kan je verwachten? Vaak begint de financiering van je nieuwe woning allereerst met een berekening van je maximale hypotheek. Met deze berekening ontdek je snel of je voldoende hypotheek kan afsluiten voor je nieuwe woning.
Een volgende stap is het maken van verschillende keuzes. Welke hypotheekvormen passen bij jouw persoonlijke situatie? Wil je als starter een hypotheek afsluiten en profiteren van het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek? Dan heb je de keuze uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Voor het afsluiten van een hypotheek kan je ook een rentevaste periode kiezen. Gedurende deze gekozen periode kan de rente niet veranderen.
Op basis van je gemaakte keuzes kies je vervolgens voor een hypotheek die het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie, dit kan door de hypotheken met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken is het interessant om te kijken naar de hypotheekrente, vaak hoe lager de rente, des te lager ook de maandelijkse hypotheekkosten.

Hypotheek afsluiten via een adviseur?

Voor het afsluiten van een hypotheek zul je verschillende keuzes moeten maken. Het is mogelijk om deze keuzes samen te maken met een hypotheekadviseur. Vervolgens kan je dan ook vaak via de hypotheekadviseur je hypotheek afsluiten. Voor deze dienst betaal je dan hypotheekadvieskosten en afsluitkosten. Deze kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Ook kan je er voor kiezen om je hypotheek direct bij een hypotheekverstrekker af te sluiten. Je betaalt dan nog steeds afsluitkosten en je bent dan afhankelijk van de hypotheek die deze hypotheekverstrekker aanbiedt. Kortom; je kan niet de hypotheken van de verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Tegenwoordig wil men steeds vaker de regie in eigen hand houden en besparen op onnodige kosten. Men kiest er dan voor om zelf online een hypotheek af te sluiten.

Zelf online je hypotheek afsluiten?

Via Hypotheek.net is het mogelijk om zelf online je hypotheek af te sluiten. Met de gratis hypotheektool van Hypotheek.net wordt je geholpen bij het maken van een keuze op al de belangrijke hypotheekvragen. Vervolgens is het mogelijk om de meest geschikte hypotheken met elkaar te vergelijken, zodat je een hypotheek kan kiezen die het best past bij jouw persoonlijke situatie. Heb je een hypotheek gevonden? Dan kan je deze gemakkelijk zelf online afsluiten voor slechts 650 euro. Door het zelf te doen, kan je flink besparen op de hypotheekadvieskosten van een hypotheekadviseur en hypotheekverstrekker. Het is dus gunstig om zelf je hypotheek af te sluiten. Bovendien heeft het zelf online afsluiten van je hypotheek nog veel meer voordelen. Wat dacht je van tijdsbesparing? Geen kantoorafspraak op een ongunstig moment, maar altijd online aanwezig, wanneer het jou uitkomt.

Wie kan de hypotheek zelf online afsluiten?

Niet iedereen komt in aanmerking voor het zelf online afsluiten van een hypotheek. Een hypotheek afsluiten kent zijn risico’s. Om die reden wil de regering dat mensen die een zelf online een hypotheek afsluiten ook laten zien dat ze een bewuste keus maken. Onnodig risico moet immers zoveel mogelijk voorkomen worden. Geen advieskosten betalen is dan wel erg aantrekkelijk, maar de risico’s die een hypotheek met zich meebrengt moeten altijd goed overwogen worden. Om zelf een hypotheek online af te sluiten is het nodig een kennis-en ervaringstoets te doen. Bij een voldoende hoge score mag deze hypotheek worden afgesloten. Je hebt dan laten zien dat je op de hoogte bent van hypotheken, de regels en de risico’s die het met zich meebrengt.

Terug naar meer informatie   Hypotheek berekenen

 

Waarmee kunnen we je helpen?

Voordelen van Hypotheek.net

  • Zelf je hypotheek afsluiten
  • Voor slechts 650 euro
  • Bespaar op dure advieskosten
  • Niet gelukt? Geld terug!
  • Gemakkelijk en snel
  • Wanneer het jou uitkomt
  • 24/7 online beschikbaar
  • 100% onafhankelijk en betrouwbaar
  • Bel ons gratis 085-0284467