Execution only hypotheek

Wie een woning koopt zal in nagenoeg alle gevallen een hypotheek moeten afsluiten. Met deze geldlening en de woning als onderpand kan de aankoop van de woning bekostigd worden. De overheid is van mening dat een hypotheek niet zomaar kan worden afgesloten, maar met verstand van zaken. Ook moet het voor de koper inzichtelijk zijn wat de kosten zijn voor het afsluiten van een hypotheek. Hypotheekadvies is bedoeld om de hypotheekgever (de koper van de woning) bewust te maken van de risico’s en de gevolgen van een hypotheek. Dit hypotheekadvies is verplicht voor degene die onvoldoende verstand hebben van hypotheken. De bedragen voor een hypotheekadvies kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Een oplossing om hierop te besparen is een hypotheek zonder advies een zogenoemde ‘Execution only hypotheek‘.

Voor wie is de execution only hypotheek?

Met de execution-only hypotheek is het mogelijk om zelfstandig een hypotheek af te sluiten en hiermee te besparen op de dure advieskosten. Hierbij wordt er een hypothecaire lening afgesloten, zonder dat er sprake is van hypotheekadvies. Bij deze hypothecaire lening speelt geen enkele tussenpersoon of financieel adviseur een rol. Geen bank of (on)afhankelijk adviseur zal je bijstaan bij het afsluiten van een hypothecaire lening zonder advies. De website van Hypotheek.net is 100 procent onafhankelijk.

Zelf afsluiten van execution only hypotheek

Wie voor een hypothecaire lening zonder advieskosten kiest, sluit deze zelf af of bemiddelt hier zelf in. Het is best mogelijk dat je in het verleden wel al eens hypotheekadvies hebt gehad of dat je nog nooit in aanraking bent geweest met hypotheken en de regelgeving hieromtrent. Dit maakt voor het afsluiten van een execution-only hypotheek niet uit. Sommige hypotheekverstrekkers beseffen dat er voldoende mensen zijn met kennis van zaken. Deze groep kan flink op de kosten besparen door een hypotheek zonder hypotheekadvies af te sluiten. Het voordeel? Het besparen van veel kosten. Een hypotheek met hypotheekadvies kan namelijk al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s, terwijl dit soms onnodige kosten zijn die gemaakt worden.

Voorwaarden execution only hypotheek

Niet iedereen komt in aanmerking voor de execution-only hypotheek. Een hypothecaire lening zonder advies afsluiten kent zijn risico’s. Om die reden wil de politiek dat mensen die een hypothecaire lening zonder advieskosten afsluiten ook laten zien dat ze een bewuste keus maken. Onnodig risico moet immers zoveel mogelijk voorkomen worden. Geen advieskosten betalen is dan wel erg aantrekkelijk, maar de risico’s die een hypotheek met zich meebrengt moeten altijd goed overwogen worden. Om deze hypotheekvorm af te sluiten is het nodig een kennis-en ervaringstoets te doen. Bij een voldoende hoge score mag deze hypotheek worden afgesloten. Je hebt dan laten zien dat je op de hoogte bent van hypotheken, de regels en de risico’s die het met zich meebrengt.

Execution only hypotheek bij Hypotheek.net

Hypotheek.net vergelijkt verschillende aanbieders op het gebied van de execution-only hypotheek. Wil je als starter gebruik kunnen maken van de fiscale voordelen van de hypotheekrenteaftrek, dan kom je enkel in aanmerking voor een lineaire en de annuïteitenhypotheek. Deze twee hypotheekvormen zorgen ervoor dat de lening aan het einde van de looptijd geheel is afgelost. Door af te lossen worden de risico’s met het verstrijken van de jaren steeds lager. De woning kan hierdoor zelfs overwaarde krijgen. Met behulp van de verschillende hypotheekrekentools is het mogelijk om bijvoorbeeld je maximale hypotheek te berekenen en worden er verschillende hypotheken met elkaar vergeleken op basis van jouw persoonlijke situatie. Zo ontstaat er een duidelijk beeld en kan een execution-only hypotheek via Hypotheek.net worden afgesloten.

Lage kosten execution only hypotheek

De execution-only hypotheek brengt lagere kosten met zich mee dan een hypotheek met hypotheekadvies. Bij Hypotheek.net is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor slechts 650 euro. Dit is een stuk lager dan wanneer een hypotheek met advies moet worden afgesloten. Er zijn echter nog veel meer voordelen aan het afsluiten van een hypotheek bij Hypotheek.net. Wanneer het niet lukt om een hypotheek af te sluiten, worden de gemaakte kosten terugbetaald. Niet gelukt, geld terug is een service die door Hypotheek.net aangeboden wordt. Wij zijn pas tevreden wanneer de klant dit ook is!

Execution only hypotheek snel geregeld

De website werkt zonder fysieke kantoortijden. Het is dus altijd mogelijk om zelf hypotheken te vergelijken en berekeningen te maken. 24/7 bereikbaar en van huis uit. Ideaal voor mensen die wegens werkzaamheden, studie of andere verplichtingen moeilijk naar een kantoor kunnen komen. Daarnaast kan de vergelijking of berekening zo vaak gemaakt worden als wenselijk is. Alleen en later samen met de partner? De website kan ongelimiteerd gebruikt worden. Zo kan een hypotheek gemakkelijk en snel geregeld worden.

Terug naar meer informatie   Execution only hypotheek berekenen

Waarmee kunnen we je helpen?

Voordelen van Hypotheek.net

  • Zelf je hypotheek afsluiten
  • Voor slechts 650 euro
  • Bespaar op dure advieskosten
  • Niet gelukt? Geld terug!
  • Gemakkelijk en snel
  • Wanneer het jou uitkomt
  • 24/7 online beschikbaar
  • 100% onafhankelijk en betrouwbaar
  • Bel ons gratis 085-0284467