NHG hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een grote, maar ook mooie stap. Dit komt doordat je nieuwe woning opeens werkelijkheid kan worden. Het is toch fantastisch om je leven verder op te kunnen bouwen op een plekje dat echt van jezelf is? Daarbij is het wel belangrijk om van te voren al goed na te denken of je de hypotheeklasten kunt blijven betalen, mocht je onverwachts zonder werk komen te zitten, of arbeidsongeschikt raken. Met een NHG hypotheek kan je deze risico’s afdekken en is het afsluiten van je hypotheek dus meer verantwoord. Ook de NHG hypotheek kun je gemakkelijk zelf berekenen en afsluiten via Hypotheek.net.

NHG hypotheek: wat houdt het in?

Wanneer je voor het eerst een hypotheek afsluit, komen veel termen (zoals Nationale Hypotheek Garantie) waarschijnlijk niet bekend voor. De NHG hypotheek is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Deze Nationale Hypotheek Garantie is ontwikkeld door het WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen), dat in 1993 door de overheid is opgericht. Het doel van de stichting is om de woningverkoop te stimuleren. Het WEW stelt jaarlijks de regels op waaraan een NHG hypotheek moet voldoen. Meer informatie vind je hier.

Vangnet Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je te maken krijgt met een terugval in inkomen kan de Nationale Hypotheek Garantie en vangnet bieden. Er zal dan met je meegedacht worden, zodat er alles aan gedaan wordt om toch in je huis te blijven wonen. Als het uiteindelijk toch onmogelijk blijkt om de NHG hypotheek terug te betalen, zal als uiterste oplossing besloten worden de woning te verkopen. Als dit gebeurt met verlies, zal in de meeste gevallen door de Nationale Hypotheek Garantie de restschuld kwijtgescholden worden.

Voordelen Nationale Hypotheek Garantie

Een hypotheek met NHG kent vele voordelen. Bij de NHG hypotheek wordt gerekend met de norm voor verantwoord lenen die gebruikt wordt door het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud houdt bij hun berekening rekening met de maandelijkse woonlasten en daarnaast ook met overige kosten voor levensonderhoud, zoals boodschappen en verzekeringen. Door dit mee te nemen in de begroting weet je dus zeker dat je genoeg geld overhoudt om zowel je hypotheek als de overige vaste lasten te betalen. Zo voorkom je een te hoge maandelijkse hypotheeklast. Daarbij geldt ook nog eens dat de meeste hypotheekverstrekkers een flinke korting geven op de rente wanneer je kiest voor een NHG hypotheek. Zo ga je niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een mooie besparing op je woonlasten! Het levert nog meer voordeel op als je een hypotheek met NHG afsluit via Hypotheek.net. Je bespaart dan namelijk flink op de advieskosten. Voor slechts 650 euro sluit je hier een NHG hypotheek af!

Zekerheid door Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie; een verstandige mogelijkheid om de risico’s van het afsluiten van een hypotheek te verminderen. Let hierbij wel op het maximale hypotheekbedrag waar de Nationale Hypotheek Garantie voor geldt. Dit is namelijk een bedrag dat jaarlijks herberekend wordt. In 2016 kan je met de NHG maximaal een hypotheek afsluiten van 245.000 euro en mag de koopsom van je nieuwe woning niet meer dan 231.132 euro bedragen. Ga er dus niet zomaar vanuit dat iedere (starters)woning onder de Nationale Hypotheek Garantie valt. Door de tools op Hypotheek.net te gebruiken zie je direct wat er mogelijk is voor jouw persoonlijke situatie.

Zelf direct een NHG hypotheek aanvragen?

Benieuwd naar wat er in jouw persoonlijke situatie mogelijk is? In de hypotheektool op onze site wordt ook de NHG hypotheek meegenomen. Door deze tool te gebruiken bespaar je op de advieskosten, maar weet je ook zeker dat je een hypotheek afsluit die bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Ontdek hier of je in aanmerking komt voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie en vergelijk het aanbod!

NHG Hypotheken vergelijken

 

Waarmee kunnen we je helpen?

Voordelen van Hypotheek.net

  • Zelf je hypotheek afsluiten
  • Voor slechts 650 euro
  • Bespaar op dure advieskosten
  • Niet gelukt? Geld terug!
  • Gemakkelijk en snel
  • Wanneer het jou uitkomt
  • 24/7 online beschikbaar
  • 100% onafhankelijk en betrouwbaar
  • Bel ons gratis 085-0284467